Πολυιατρείο στην Ανατολική Θεσσαλονίκη
Πολυχώρος Ιατρείων
Ανατολικής Θεσσαλονίκης
Νεφρολόγος, Βαρέτα Γεωργία - Macohealth
Ειδικός Νεφρολόγος - Υπερτασιολόγος

Βαρέτα Γεωργία

Νεφρολόγος είναι ένας γιατρός που ειδικεύεται στην διάγνωση και θεραπεία ασθενειών που επηρεάζουν τους νεφρούς. Μετά την διάγνωση μιας νεφρικής νόσου ένας νεφρολόγος μπορεί να χορηγήσει εξετάσεις για να εκτιμήσει την σοβαρότητα και να προσδιορίσει την κατάλληλη θεραπεία.
Τομείς Εξειδίκευσης

Αρτηριακή υπέρταση

Holter 24ωρης καταγραφής πίεσης

Χρόνια νεφρική νόσος

Οξεία νεφρική βλάβη

Διαβητική νεφροπάθεια

Λοιμώξεις ουροποιητικού συστήματος

Όγκοι του ουροποιητικού συστήματος

Νεφρολιθίαση

Αιματουρία – Λευκωματουρία

Νεφροπάθειες συστηματικών παθήσεων

Σπειραματονεφρίτιδες

Προετοιμασία ένταξης σε αιμοκάθαρση

Συνταγογράφηση φαρμάκων

Επισκέψεις κατ’ οίκον

Βιογραφικό Σημείωμα

Η ιατρός Βαρέτα Γεωργία είναι νεφρολόγος στη Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης «Θεραπευτική» της Θεσσαλονίκης και επιστημονικός συνεργάτης της Β΄ Νεφρολογικής Κλινικής ΑΠΘ και του Κέντρου Αριστείας στην Αρτηριακή Υπέρταση της Α΄ Παθολογικής Κλινικής ΑΠΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τον Ιούλιο του 2014. Έχει υπηρετήσει ως αγροτικός ιατρός σε δύο άγονα ιατρεία του ΚΥ Τσοτυλίου Κοζάνης και του ΚΥ Παλαιοχωρίου Χαλκιδικής ολοκληρώνοντας την υπηρεσία υπαίθρου τον Μάιο του 2022. Πραγματοποίησε τη διετή άσκηση της στην Παθολογία στο ΓΝ Κιλκίς και την ειδίκευση της στη Νεφρολογία στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης έως και τον Οκτώβριο του 2021. Τον Ιούνιο του 2022 απέκτησε τον τίτλο της Νεφρολογίας και εκ τότε εργάζεται ως ειδικός νεφρολόγος.

Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην «Διεθνή Ιατρική και τη Διαχείριση Κρίσεων στην Υγεία» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την φοίτηση του οποίου ολοκλήρωσε με άριστα τον Φεβρουάριο του 2019. Από τον Δεκέμβριο του 2022 έως και τον Ιούνιο του 2023, η ιατρός παρείχε τις υπηρεσίες της ως ιδιώτης νεφρολόγος στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του ΓΝ Χαλκιδικής στα πλαίσια της κάλυψης των εκτάκτων αναγκών της πανδημίας του COVID-19.

Στο παρελθόν, έχει εργαστεί ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων στα ΙΙΕΚ ΑΛΦΑ εκπαιδεύοντας νοσηλευτές, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές και προπονητές σε ιατρικά μαθήματα και παροχή Πρώτων Βοηθειών.

Συμμετέχει ενεργά σε συνέδρια, ελληνικά και διεθνή, με ερευνητικό και συγγραφικό έργο που αφορά σε θέματα νεφρολογίας και υπέρτασης. Παράλληλα από τον Ιανουάριο του 2020 είναι υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή με τίτλο «Μελέτη της προγνωστικής αξίας της αρτηριακής πίεσης ιατρείου, των μετρήσεων στο σπίτι και της 24ωρης περιπατητικής καταγραφής σε ασθενείς υπό Περιτοναϊκή Κάθαρση». Επίσης, από τον Ιανουάριο του 2021 παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Αγγειακές προσπελάσεις στη Χρόνια Νεφρική Νόσο τελικού σταδίου» του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Στα πλαίσια της Δια Βίου Μάθησης και της συνεχούς επικαιροποίησης των γνώσεων της, η ιατρός έχει ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα επιμόρφωσης «Καρδιομεταβολική ιατρική» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τα «Μετεκπαιδευτικά μαθήματα στον Σακχαρώδη Διαβήτη» της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, το «4ο Σχολείο Υπέρτασης» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει πιστοποιητικό της Vellum Global Educational Services στις «Βασικές Αρχές Διατροφής και Διαιτολογίας».

Είναι μέλος της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρίας και της Ελληνικής Εταιρείας Υπέρτασης

Πολυχώρος Ιδιωτικών
Ιατρείων Ανατ. Θεσσαλονίκης