Πολυιατρείο στην Ανατολική Θεσσαλονίκη
Πολυχώρος Ιατρείων
Ανατολικής Θεσσαλονίκης
Χειρουργός ουρολόγος, Δημήτριος Ξενάκης - Maco Health
Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος

Δημήτριος Ξενάκης

Ο ουρολόγος είναι ο ιατρός που ειδικεύεται στις παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος γυναικών και ανδρών και του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος. Αυτό περιλαμβάνει ασθένειες της κύστης, της ουρήθρας, των ουρητήρων, των νεφρών και των επινεφριδίων. Η ουρολογία θεωρείται γενικά μία χειρουργική ειδικότητα και παραδοσιακά πρωτοπορεί στη χρήση νέων ιατρικών τεχνολογιών όπως η ενδοσκοπία και τα λέιζερ (laser).

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο χειρουργός ουρολόγος Ξενάκης Δημήτριος είναι γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1971. Είναι παντρεμένος από το 2009 και έχει 2 τέκνα.

Ολοκλήρωσε την δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Γ΄ Γυμνάσιο και Λύκειο Θεσσαλονίκης και συνέχισε στην Ιατρική σχολή , όπου και αποφοίτησε σε 6 έτη, το 1998. Το 1999 αναγνώρισε το πτυχίο του στο Τμήμα Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μετά και την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας από το 1999 έως το 2001, ξεκίνησε την εκπλήρωση της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου, αρχικά στο  Γ. Ν. Θ. «ΑΧΕΠΑ», και αμέσως μετά στο Π.Ι. Αδένδρου και στο Κ.Υ.  Χαλάστρας του νομού Θεσσαλονίκης.

Συνέχισε την εκπαίδευση του ολοκληρώνοντας το πρώτο τμήμα ειδικότητας της χειρουργικής Ουρολογίας (Τμήμα Γενικής Χειρουργικής) στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο» υπό την αιγίδα του Διευθυντή κ. Μπουσουλέγκα Αρ.. Από το 2003 συνέχισε την εκπαίδευσή του στην Ουρολογία, στην Ουρολογική Κλινική του Γ.Ν.Ν.Σερρών έως και το 2008, υπό την επιμέλεια του Διευθυντή κ. Κηπουρού Αντώνιου, ενώ ταυτόχρονα προσέφερε για 3 χρόνια (2005-2008) τις υπηρεσίες του στην Μ.Ε.Θ. του Γ.Ν.Ν.Σερρών.

Ακολούθησε το τελευταίο τμήμα της εκπαίδευσης του στην Ουρολογία στην Ουρολογική Κλινική του Γ. Ν. Θεσσαλονίκης «ο Άγιος Δημήτριος», υπό την αιγίδα του Διευθυντή κ. Χρυσογονίδη Ιωάννη, έως το 2011, σε συνδυασμό με ειδική εκπαίδευση στο τμήμα Παιδοχειρουργικής- Παιδοουρολογίας στο Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς», καθώς και εκπαίδευση στην γυναικολογία στο Γυναικολογικό τμήμα του Γ. Ν. Θ.  «ο Άγιος Δημήτριος». Μετά το πέρας της περιόδου της ειδικότητας, έλαβε τον τίτλο του ουρολόγου μετά από επιτυχείς εξετάσεις το 2011.

Έλαβε μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Ενδοουρολογία , «MASTER OFENDOUROLOGY», υπό την επίβλεψη του Καθηγητή κ. Τουλουπίδη Σταύρου, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, όπου και εξειδικεύθηκε σε επεμβάσεις αντιμετωπίσης της λιθίασης του ουροποιητικού όπως η ουρητηροσκοπική λιθοτριψία και η διαδερμική λιθοτριψία, αλλά και σε επεμβάσεις αντιμετώπισης των ογκολογικών παθήσεων του ουροποιητικού, των θηλωμάτων κύστης, της υπερπλασίας του προστάτη κ.α.

Το επιστημονικό έργο του είναι πλούσιο σε ανακοινώσεις σε Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια, σε δημοσιεύσεις σε Ελληνικά και Διεθνή περιοδικά, όπως και σε συμμετοχές σε σεμινάρια και εκπαιδευτικά μαθήματα Λαπαροσκοπικών και Ρομποτικών επεμβάσεων.

Έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες ουρολογικές επεμβάσεις , ανοικτές και ενδοουρολογικές, από όλο το φάσμα των ουρολογικών παθήσεων αλλά και των παθήσεων των γεννητικών οργάνων, όπως η περιτομή, η πλαστική αποκατάσταση κιρσοκήλης και υδροκήλης, η κάμψη πέους κ.α.

Από το 2011 ο χειρουργός ουρολόγος Ξενάκης Δημήτριος είναι ιδιώτης χειρουργός ουρολόγος διατηρώντας δύο ιατρεία , στην Τούμπα , επί της Μάρκου Μπότσαρη 109, και στην Χαλάστρα, επί της οδού Κων. Ζωγράφου 16, προσφέροντας καθημερινά ουρολογικές υπηρεσίες, σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά κάθε ηλικίας.

Επίσης είναι επιστημονικός συνεργάτης σε ιδιωτικές κλινικές, όπως το Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η Βιοκλινική Θεσσαλονίκης, ο Κυανός Σταυρός κ.α.

Είναι μέλος όλων των μεγάλων ουρολογικών εταιριών όπως η Ελληνική ουρολογική εταιρία, η Ουρολογική Εταιρία Βορείου Ελλάδος, η Ευρωπαϊκή ουρολογική εταιρία,η Παγκόσμια Εταιρία Ενδοουρολογίας, η ΟΝΟΓΟ (Ουροδυναμικής, Νευροουρολογίας και Γυναικολογικής Ουρολογίας)

Ο χειρουργός ουρολόγος Ξενάκης Δημήτριος από το 2016 είναι μέλος του ιατρικού πολυχώρου Maco health offices με σκοπό να συνενώσει τις δυνάμεις του με τα άλλα καταξιωμένα μέλη του, θέλοντας να συμβάλει στην πιο ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση και στην «ολιστική» προσέγγιση των ασθενών της Βορείου Ελλάδος.

Πολυχώρος Ιδιωτικών
Ιατρείων Ανατ. Θεσσαλονίκης