Πολυιατρείο στην Ανατολική Θεσσαλονίκη
Πολυχώρος Ιατρείων
Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Αθλητικές κακώσεις

Χρύσανθος Χρυσάνθου, MD, PhD

Χρύσανθος Χρυσάνθου, MD, PhD

Ορθοπαιδικός Χειρουργός

ΠΡΟΦΙΛ ΙΑΤΡΟΥ

Οι αθλητικές κακώσεις εμφανίζονται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές, με συνηθέστερες τα διαστρέμματα,  τις μυϊκές θλάσεις, τις τενοντίτιδες, τους τραυματισμούς – ρήξεις των συνδέσμων, τις χόνδρινες και οστεοχόνδρινες βλάβες, τα κατάγματα, κ.α.

Κάθε άθλημα καταπονεί διαφορετικές μυικές ή οστικές περιοχές και αντιμετωπίζεται διαφορετικά.

Ο ορθοπαιδικός που εξειδικεύεται στις αθλητικές κακώσεις δεν είναι μόνο ένας καλός χειρουργός. Πρέπει να διαθέτει την εμπειρία και την εξειδίκευση να αντιμετωπίσει τον τραυματισμό με ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές και άριστα αποτελέσματα, ώστε ο πάσχων να μπορεί να επιστρέψει σύντομα και χωρίς επιπτώσεις, στις αθλητικές του δραστηριότητες.

Οι συντηρητικές θεραπείες είναι αναγκαίες σε μία σειρά αθλητικών κακώσεων, αλλά σε πολλές περιπτώσεις πρέπει να διερευνηθεί άμεσα το πάσχον σημείο με αρθροσκόπηση, να εντοπιστεί και ίσως ταυτόχρονα να αντιμετωπιστεί η βλάβη ή να προγραμματιστεί μια ελάχιστα επεμβατική επανορθωτική χειρουργική πράξη.

Εάν εντοπιστούν χόνδρινες και οστεοχόνδρινες βλάβες, τέτοιες που να αποτρέπουν τη σωστή αιμάτωση του χόνδρου, πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα διότι η βλάβη μπορεί να επεκταθεί τόσο, που να καταστρέψει το σύνολο της άρθρωσης (οστεοαρθρίτιδα).

Οι συνηθέστερες αθλητικές κακώσεις είναι οι θλάσεις των μυών.

Δείτε αναλυτικά τις τεχνικές που εφαρμόζει ο Δ. Χρυσάνθου για την αντιμετώπιση των αθλητικών κακώσεων.

Πολυχώρος Ιδιωτικών
Ιατρείων Ανατ. Θεσσαλονίκης