Πολυιατρείο στην Ανατολική Θεσσαλονίκη
Πολυχώρος Ιατρείων
Ανατολικής Θεσσαλονίκης
Ορθοπεδικός Χειρουργός, Χρυσάνθου Χρύσανθος
Ορθοπαιδικός Χειρουργός

Χρύσανθος Χρυσάνθου, MD, PhD

Ορθοπαιδική είναι η ιατρική ειδικότητα που μελετά και θεραπεύει τις παθήσεις και τραυματικές κακώσεις του μυοσκελετικού συστήματος μετά των εξαρτημάτων του. Ο πλήρης όρος είναι Ορθοπαιδική Χειρουργική και Τραυματολογία.

Βιογραφικό Σημείωμα

Ειδικότητα: Ορθοπαιδική & Τραυματολογία

Διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Η διδακτορική διατριβή του είναι στη εφαρμογή της αναγεννητικής ιατρικής στην ορθοπαιδική και συγκεκριμένα στην συρραφή ρήξεων των μηνίσκων με χρήση FibrinGlue (κόλλα ινικού θρόμβου από περιφερικό αίμα).

Senior Shoulder & Elbow Fellow: Με την λήψη της ειδικότητάς του στην Μεγάλη Βρετανία, έλαβε εκπαιδευτική θέση, στο διεθνώς αναγνωρισμένο κέντρο χειρουργικής του άνω άκρου Royal Liverpool & Broadgreen University Hospital NHSUK, με σκοπό την εξειδίκευση στην χειρουργική του άνω άκρου. Η θέση αυτή, εγκρίνεται από την Joint Committeefor Surgical Trainingin Trauma & Orthopaedics και αναγνωρίζεται από το Specialist Advisory Committeein Trauma & Orthopaedics και από τον General Medical Council (Ιατρικό Σύλλογο Μεγάλης Βρετανίας).

Certificate of Training Shoulder & Elbow Surgery: Αφού υπηρέτησε το προαπαιτούμενο χρονικό διάστημα, στην ως άνω εκπαιδευτική θέση (fellowship), όπως αυτό ορίζεται για τη απόκτηση της εξειδίκευσης στην Μεγάλη Βρετανία, έλαβε την αντίστοιχη πιστοποίηση ως εξειδικευμένος χειρουργός άνω άκρου.

Consultant of Trauma & Orthopaedics: Ακολούθως, διεκδίκησε την θέση Consultant (Διευθυντή), την οποία και έλαβε τελικά, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Southend University Hospital NHSUK, θέση που διατηρεί μέχρι και σήμερα.

Επιστημονικός συνεργάτης της Γ’ Πανεπιστημιακής Ορθοπαιδικής Κλινικής ΑΠΘ

Πιστοποιημένος στη ρομποτική χειρουργική ισχίου και γόνατος με τη χρήση του συστήματος MAKO smart robotics system, στη Φλόριντα των Η.Π.Α, από την εταιρεία Stryker.

Πιστοποιημένος στην ολική αρθροπλαστική της βάσης του αντίχειρα στη Γαλλία και μετεκπαιδευθείς στην Σουηδία στην ολική αρθοπλαστική καρπού με τη χρήση της τεχνολογίας Swemac και είναι εκπαιδευτής άλλων ιατρών στην Ελλάδα.

Διοργανωτής & Εκπαιδευτής ετήσιου συνεδρίου – σεμιναρίου κατάρτισης Ορθοπαιδικών, στη χειρουργική του Ώμου & Αγκώνα τόσο στην αρθροσκοπική όσο και στην επανορθωτική χειρουργική.

Κριτής (reviewer) των επιστημονικών περιοδικών Surgical and Radiology Anatomy και του Journal of Biomechanics.

Επιστημονικά άρθρα, δημοσιεύσεις στον εσωτερικό και διεθνή τύπο καθώς και παρουσιάσεις σε συνέδρια εντός και εκτός Ελλάδος.

Αρθρογραφία και Βίντεο του Ιατρού

Πολυχώρος Ιδιωτικών
Ιατρείων Ανατ. Θεσσαλονίκης