Πολυιατρείο στην Ανατολική Θεσσαλονίκη
Πολυχώρος Ιατρείων
Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Προληπτική Οδοντιατρική

Παναγιώτα Μπίκου

Παναγιώτα Μπίκου

Οδοντίατρος

ΠΡΟΦΙΛ ΙΑΤΡΟΥ

Προληπτική ΟδοντιατρικήΗ υγεία των δοντιών εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως την ηλικία, την κληρονομικότητα, τις καθημερινές διατροφικές συνήθειες, την ποσότητα και την ποιότητα του σάλιου και φυσικά την καθημερινή φροντίδα και μέριμνα της στοματικής υγιεινής.

Η προληπτική οδοντιατρική στοχεύει στη διατήρηση της στοματικής σας υγιεινής σε άριστη κατάσταση.

Με γνώμονα τις αρχές της προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής έχουμε εξασφαλίσει για τους ασθενείς μας ένα πλήρως ενημερωμένο ηλεκτρονικό σύστημα υπενθύμισης των δωρεάν οδοντιατρικών τους ελέγχων, προσαρμοσμένο στις ανάγκες του καθενός όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί μετά την πρώτη του εξέταση.

Η έγκαιρη διάγνωση των παθήσεων της στοματικής κοιλότητας μπορεί να σας εξασφαλίσει ότι δεν θα πονέσετε ποτέ κι οι μοναδικές σας επισκέψεις στον οδοντίατρο θα αφορούν τον εξαμηνιαίο καθαρισμό σας και μικροεπιδιορθώσεις.

Στις θεραπείες προληπτικής οδοντιατρικής που παρέχουμε στην κλινική μας, περιλαμβάνονται:

 • Έλεγχος
  Ο τακτικός εξαμηνιαίος έλεγχος με ή χωρίς αποτρύγωση (καθαρισμό), ανάλογα τους ρυθμούς συγκέντρωσης τρυγίας (πέτρας) του κάθε ασθενούς. Η αποτρύγωση γίνεται με τελευταίας τεχνολογίας σύστημα υπερήχων.
 • Καθαρισμός
  Σε περίπτωση που γίνει καθαρισμός, ακολουθεί στίλβωση των δοντιών ώστε να αναδειχθεί η φυσική τους λάμψη. Σε περιπτώσεις ύπαρξης πολλών χρωστικών γίνεται και σοδοβολή για την άριστη απομάκρυνση τους και την επανάκτηση από τον ασθενή του φυσικού λευκού της οδοντοστοιχίας του.
 • Φθορίωση των δοντιών
  Η φθορίωση των δοντιών γίνεται με την επάλειψη τους με ειδικό φθοριούχο βερνίκι και στοχεύει στην πρόληψη της τερηδόνας. Τοποθετείται με μικρό πινέλο και μπορεί να εφαρμοστεί και επιλεκτικά μόνο στις επιφάνειες των δοντιών που μας φαίνονται ύποπτες για μελλοντικό τερηδονισμό (π.χ. σε αρχόμενες τερηδόνες στις ενδιάμεσες των δοντιών επιφάνειες τις οποίες δυσκολεύεται να καθαρίσει ο ασθενής. Να σημειωθεί πως εκτός από τους ασθενείς με αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης τερηδόνας, η φθορίωση των δοντιών κρίνεται υποχρεωτική ανά έξι μήνες στα παιδιά, τους εφήβους και όσους έχουν ακίνητες ορθοδοντικές μηχανές.
 • Τοποθέτηση εμφράξεων κάλυψης οπών και σχισμών (sealants)
  Σε δόντια με βαθιές μασητικές αύλακες και υγιείς ή με κάποια καφετί απόχρωση (λόγω χρωστικών) που βρίσκονται στο στοματικό περιβάλλον τοποθετούνται τα sealants. Με τα sealants είναι δυνατό να αναχαιτιστεί η πρόοδος της τερηδόνας και μόνο με την τοποθέτηση τους. Αυτό αποδίδεται στο γεγονός ότι τα μικρόβια αποκόπτονται από το στοματικό περιβάλλον και επομένως δεν θα προσλαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό τους.

Οι τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο, το συχνό καθημερινό βούρτσισμα και η χρήση οδοντικού νήματος σας βοηθούν να διατηρήσετε την υγεία των δοντιών και των ούλων σας.

Πολυχώρος Ιδιωτικών
Ιατρείων Ανατ. Θεσσαλονίκης