Πολυιατρείο στην Ανατολική Θεσσαλονίκη
Πολυχώρος Ιατρείων
Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Ανόρθωση Στήθους

Απόστολος Β. Παγανός, MD

Απόστολος Β. Παγανός, MD

Πλαστικός Χειρουργός

ΠΡΟΦΙΛ ΙΑΤΡΟΥ

Η ανόρθωση στήθους ή μαστοπηξία είναι μία επέμβαση που στόχο έχει την αναδιαμόρφωση του σχήματος και του όγκου του μαστού ώστε να αποκτήσει πιο νεανική είκονα και σφριγηλότητα. Οι πτωτικοί μαστοί είναι μια κατάσταση που επέρχεται σταδιακά με την πάροδο του χρόνου λόγω χαλάρωσης του δέρματος καθώς και λόγω της επίδρασης ορμονικών διαταραχών, αλλαγών στο στήθος μετά από εγκυμοσύνη ή θηλασμό και μετά από απώλλεια βάρους.

Επομένως από μια ανόρθωση στήθους μπορεί να επωφεληθεί όχι μόνο μια γυναίκα με μεγάλο πτωτικό στήθος, αλλά γενικά κάθε περίπτωση που το στήθος είναι χαλαρό ή η θηλή σε χαμηλή θέση. Η πτώση ενός μαστού ταξινομείται σε βαθμούς ανάλογα με την περίσσεια δέρματος και τη θέση της θηλής και για κάθε βαθμό πτώσης ακολουθείται και διαφορετική τεχνική. Οι τομές μπορεί να περιοριστούν μόνο γύρω από τη θηλαία άλω ή σε άλλες περιπτώσεις να χρειαστεί επέκταση τομής κάθετα και προς την υπομάστιο αύλακα.

Επειδή, όπως τονίστηκε, η ανόρθωση δεν αφορά μόνο σε μεγάλους μαστούς, μπορεί να συνδυαστεί και με αύξηση μεγέθους με χρήση ενθεμάτων σιλικόνης. Επίσης με την επέμβαση μπορεί να διορθωθεί ταυτόχρονα και το μέγεθος θηλής και θηλαίας άλω όταν αυτή ακολουθεί μια γενικότερη χαλάρωση δέρματος.

Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και απαιτείται παραμονή μιας ημέρας στην κλνική. Ειδικός ελαστικός στηθόδεσμος απαιτείται για τις πρώτες εβδομάδες και η επιστροφή στην εργασίαγίνεται μετά από 10 ημέρες.

Σε κάθε περίπτωση, στο ραντεβού με τον Πλαστικό Χειρουργό αναλύονται εξατομικευμένα οι στόχοι και οι δυνατότητες μιας τέτοιας επέμβασης.

Πολυχώρος Ιδιωτικών
Ιατρείων Ανατ. Θεσσαλονίκης