Πολυιατρείο στην Ανατολική Θεσσαλονίκη
Πολυχώρος Ιατρείων
Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Αρθροσκόπηση ώμου, αγκώνα, γόνατος στερνοκλειδικής

Χρύσανθος Χρυσάνθου, MD, PhD

Χρύσανθος Χρυσάνθου, MD, PhD

Ορθοπαιδικός Χειρουργός

ΠΡΟΦΙΛ ΙΑΤΡΟΥ

Αρθροσκόπηση ώμουΟ τρόπος διενέργειας των χειρουργικών επεμβάσεων στις ανατομικές περιοχές του ώμου, του αγκώνα και του γόνατος, εξελίσσεται ταχύτατα, με τις ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές μεθόδους MIS Surgery να κερδίζουν στο πεδίο της ορθοπαιδικής χειρουργικής, ολοένα και περισσότερο έδαφος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτών, αποτελεί η αρθροσκοπική χειρουργική. Με τη χρήση ενός σύγχρονου εργαλείου που ονομάζεται αρθροσκόπιο διενεργούνται απλές αλλά και πιο σύνθετες επανορθωτικές επεμβάσεις.

Ο Ορθοπαιδικός Δρ. Χρύσανθος Χρυσάνθου, διαθέτει τη μοναδική στη Βόρεια Ελλάδα, συσκευή VisionScope  για τη διενέργεια αρθροσκόπησης.

Τα πλεονεκτήματα της αρθοσκόπησης είναι ο λιγότερος πόνος μετεγχειρητικά, η ταχύτερη επούλωση, ο χαμηλότερος κίνδυνος μόλυνσης και άλλων επιπλοκών. Δεν απαιτεί νοσηλεία του ασθενούς στο νοσοκομείο, ενώ ο χρόνος που απαιτείται για τη διενέργεια της επέμβασης είναι σημαντικά λιγότερος και το αισθητικό αποτέλεσμα καλύτερο. Ο ασθενής μετά την επέμβαση επιστρέφει σπίτι του με ταχύτατη επάνοδο στις καθημερινές δραστηριότητες και στην εργασία.

Από την μέθοδο της αρθροσκόπησης, μπορείτε να επωφεληθείτε εάν: έχετε επίμονους πόνους, δυσκαμψία, αρθρίτιδα, η συντηρητική αντιμετώπιση της πάθησής σας με φαρμακευτική αγωγή και φυσικοθεραπεία δεν έχει επιλύσει το πρόβλημά σας ή ακόμη και αν ο απεικονιστικός έλεγχος (ακτινογραφία, μαγνητική τομογραφία, υπέρηχος) δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει την πάθησή σας.

Πρέπει όμως να τονισθεί, ότι το αρθροσκόπιο δεν είναι παρά μόνο ένα εργαλείο και σημαντική προϋπόθεση για την επιτυχημένη αντιμετώπιση της παθολογίας των άκρων με την μέθοδο της αρθροσκοπικής χειρουργικής, είναι η αρθροσκόπηση να διενεργείται από χειρουργό με πολυετή εμπειρία στο συγκεκριμένο αντικείμενο, όπως είναι ο Δρ. Χρυσάνθου.

Δείτε αναλυτικά:

Πολυχώρος Ιδιωτικών
Ιατρείων Ανατ. Θεσσαλονίκης