Πολυιατρείο στην Ανατολική Θεσσαλονίκη
Πολυχώρος Ιατρείων
Ανατολικής Θεσσαλονίκης
Μαστολόγος - Χειρουργός, Δημήτριος Κοκκώνης
Μαστολόγος – Χειρούργος

Κοκκώνης Δημήτριος

Η μαστολογία – χειρουργική μαστού έχει θεσπιστεί διεθνώς τα τελευταία χρόνια ως ένας κλάδος της γενικής χειρουργικής και ασχολείται με την παθολογία και τις φυσιολογικές μεταβολές του γυναικείου αλλά και του ανδρικού μαστού.
Τομείς Εξειδίκευσης

Μαστολογική εξέταση στο ιατρείο

Αξιολόγηση απεικονιστικών ευρημάτων (μαστογραφία, υπερηχογράφημα, αποτελέσματα βιοψίας μαστού)

Παρακολούθηση γυναικών υψηλού κινδύνου

Καρκίνος μαστού

Καλοήθεις παθήσεις μαστού

Γυναικομαστία σε άνδρες

Προηγμένη Ογκοπλαστική Χειρουργική

Τοποθέτηση port για έναρξη χημειοθεραπείας

Ωράριο Ιατρού
Τετάρτη 09:00 πμ – 14:00 μμ
17:30 μμ – 21:00 μμ
Παρασκευή 17:00 πμ – 21:00 μμ
Κλείστε Ραντεβού

Βιογραφικό Σημείωμα

Oncoplastic Fellowships: εξειδίκευση στην Ογκολογική και Επανορθωτική Χειρουργική του μαστού επί 4ετίας σε νοσοκομεία της Αγγλίας (Royal Surrey- West Middlesex University Hospital, London).

Επιστημονικός συνεργάτης (Honorary Fellow) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο West Middlesex Hospital του Λονδίνου.

Ειδίκευση στην Γενική Χειρουργική: στην Ε΄ Χειρουργική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Σπουδές: απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μετά από επιτυχή εισαγωγή στις Πανελλήνιες εξετάσεις το 1996.

Είναι Μέλος

Μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Χειρουργών Μαστού (ABS), της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Χειρουργών Ογκολόγων (ESSO) και του Oncoplastic Breast Consortium.

Εκπαίδευση

Πλήρης εκπαίδευση στην αντιμετώπιση των κακοήθων και καλοήθων παθήσεων του μαστού, όπως επίσης και σε όλες τις τεχνικές διατήρησης του μαστού. Ο Ογκοπλαστικός χειρουργός αφαιρεί με απόλυτη ογκολογική ασφάλεια έναν κακοήθη ή καλοήθη όγκο, παρέχοντας ταυτόχρονα άριστο αισθητικό αποτέλεσμα στο γυναικείο μαστό. Με αυτό τον τρόπο, πολλές γυναίκες- οι οποίες στο παρελθόν θα υποβάλλονταν σε μαστεκτομή- διατηρούν το μαστό τους και εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής.

PGDip (Onco-Aesthetic Breast Surgery): ο κ.Κοκκώνης είναι από τους πρώτους Ευρωπαίους χειρουργούς μαστού, ο οποίος κατέχει πιστοποίηση στην αισθητική χειρουργική του μαστού (University of East Anglia, UK). Μεγάλη μερίδα γυναικών επιθυμεί τη μείωση μαστών (μακρομαστία) και την ανόρθωση. Επίσης, πολλές γυναίκες που χειρουργήθηκαν για καρκίνο στον ένα μαστό, εμφανίζουν έντονη ασυμμετρία συγκριτικά με τον άλλο μαστό. Ο εξειδικευμένος Ογκοπλαστικός χειρουργός μαστού εκτελεί επεμβάσεις συμμετρίας στον ίδιο χρόνο- ή σε απώτερο- με το ογκολογικό χειρουργείο.

Πολυχώρος Ιδιωτικών
Ιατρείων Ανατ. Θεσσαλονίκης