Πολυιατρείο στην Ανατολική Θεσσαλονίκη
Πολυχώρος Ιατρείων
Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Ενέσιμες Θεραπείες (Μεσοθεραπεία, PRP, Botox, Υαλουρονικό)

Απόστολος Β. Παγανός, MD

Απόστολος Β. Παγανός, MD

Πλαστικός Χειρουργός

ΠΡΟΦΙΛ ΙΑΤΡΟΥ

Στο Ιατρείο ο Πλαστικός Χειρουργός Απόστολος Παγανός, εφαρμόζει με μεγάλη εμπειρία, ασφάλεια για την /τον ασθενή και όλους τους κανόνες της καλής ιατρικής πρακτικής, τις παρακάτω ενέσιμες θεραπείες:

Μεσοθεραπεία

Χρησιμοποιείται ήδη από τη δεκαετία του ’50 στη Γαλλία και αποτελεί σήμερα ευρέως χρησιμοποιούμενη τεχνική για την πρόληψη και την  αντιμετώπιση της γήρανσης  του  δέρματος (mesolift).

Πρόκειται για έγχυση ενδοδερμικά  ή υποδόρια, στοιχείων και φαρμακευτικών ουσιών με διαφορετική δράση το καθένα. Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιούνται συνδυασμοί  (cocktails) με  vitamin A, C, υαλουρονικο οξύ, μέταλλα,  ιχνοστοιχεία, αμινοξέα, αντιοξειδωτικούς  παράγοντες,  καθώς και DMAE, ουσία με συσφικτική δράση μόνο όταν ενίεται και που δεν υπάρχει σε καλλυντικά  σκευάσματα.

Το αποτέλεσμα της μεσοθεραπείας είναι ορατό ήδη από την  πρώτη εφαρμογή και απαιτούνται  3-4 συνεδρίες για επίτευξη  αντιγήρανσης, την βελτίωση της υφής του δέρματος,  την αύξηση της ελαστικότητάς του και την επαναφορά  της λάμψης του.

Platelet Rich Plasma (PRP)

Αποτελεί και αυτό  ένα είδος μεσοθεραπείας,  αλλά  η διαφορά του είναι ότι αποτελεί αυτόλογη μέθοδο. Χρησιμοποιείται   δηλαδή υλικό από το αίμα μας -και όχι εξωγενείς παράγοντες – και εκμεταλλευόμαστε τις φυσικές διεργασίες  του οργανισμού μας , προκειμένου να επιτύχουμε ανανέωση  των κυττάρων της επιδερμίδας. Αυτό το υλικό είναι το πλάσμα, το οποίο είναι  πλούσιο σε  αιμοπετάλια. Λαμβάνεται μετά από μια  απλή αιμοληψία, με φυγοκέντρηση του αίματος για διαχωρισμό των συστατικών του και ενεργοποίηση των αυξητικών παραγόντων που βρίσκονται μέσα στα αιμοπετάλια. Κατόπιν ενίεται με πολύ  λεπτή βελόνα, σαν μεσοθεραπεία,  στις περιοχές του προσώπου που θέλουμε να επιτύχουμε την ανάπλαση του δέρματος και τη φυσική του σύσφιξη. Όπως και η μεσοθεραπεία,  έτσι και το PRP, εφαρμόζονται σήμερα και για αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας,  της χαλάρωσης και της τριχόπτωσης.

Botox

Αποτελεί την πιο αποτελεσματική επιλογή για την εξομάλυνση των ρυτίδων έκφρασης. Το άνω τριτημόριο του προσώπου, μεσόφρυο, μέτωπο,  περιοφθαλμική περιοχή (“πόδι χήνας”) , περιστοματική περιοχή (ρυτίδες καπνιστού), ανανεώνονται θεαματικά,  χωρίς να αλλοιώνονται τα φυσικά  χαρακτηριστικά του προσώπου μας.

Με το μπότοξ μπλοκάροντας τα νευρικά ερεθίσματα  μόνο προς τους μύες που είναι υπεύθυνοι για τις  ρυτίδες έκφρασης .

Με τη σωστή τεχνική δεν καταργείται η εκφραστικότητα του προσώπου, αλλά επιτυγχάνεται πιο ξεκούραστο βλέμμα, απάλυνση ρυτίδων και ήπια ανύψωση φρυδιών για πιο νεανική όψη.

Υαλουρονικό οξύ

Το Υαλουρονικό οξύ, αν και τεχνητό προϊόν,  αποτελεί φυσικό συστατικό του  δέρματος, που βοηθάει στην ενυδάτωση των ιστών. Για το λόγο αυτό είναι  ένα προϊόν  υποαλλεργικό , χωρίς παρενέργειες. Λόγω της υδρόφιλης  δράσης του συγκρατεί ποσότητα νερού έωςέως και  1000 φορές  το βάρος του.

Με τον τρόπο αυτό συμβάλλει τόσο στη διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματος,  όσο και στην αποκατάσταση του χαμένου -με την πάροδο του χρόνου- όγκου στο πρόσωπο.

Το υαλουρονικό  οξύ μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το πρόσωπο: σε σημεία με μόνιμες ρυτίδες  (πχ μεσόφρυο,  βαθιές  ρινοπαρειακές ), γύρω από το στόμα για ανύψωση της γωνίας του ( ρυτίδες  “μαριονέτας “), κάτω από τα μάτια για τους μαύρους κύκλους( tear trough), στην κάτω  γνάθο  για βελτίωση του περιγράμματος, ενίσχυση των ζυγωματικών  και  πολλά άλλα.

Σήμερα Το υαλουρονικό  οξύ έχει πάψει πλέον να θεωρείται  απλώς  ένα υλικό που “γεμίζει ” ρυτίδες.  Θεωρείται  κάτι περισσότερο,  δηλαδή ένα υλικό  που διαμορφώνει το σχήμα του προσώπου και βελτιώνει  ακόμα και την υφή του δέρματος.

Πολυχώρος Ιδιωτικών
Ιατρείων Ανατ. Θεσσαλονίκης