Πολυιατρείο στην Ανατολική Θεσσαλονίκη
Πολυχώρος Ιατρείων
Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Προσθετική Οδοντιατρική

Παναγιώτα Μπίκου

Παναγιώτα Μπίκου

Οδοντίατρος

ΠΡΟΦΙΛ ΙΑΤΡΟΥ

Προσθετική οδοντιατρικήΌψεις

Αυτές οι προσαρμοσμένες όψεις συνήθως κατασκευάζονται από πορσελάνη (ενίοτε και από ρητίνη). Καλύπτουν τη μπροστινή επιφάνεια των δοντιών ώστε να αλλάξουν το χρώμα και/ ή το σχήμα τους. Οι όψεις διαρκούν περισσότερο από το bonding και παρέχουν μία εντυπωσιακή εμφάνιση.

Οι όψεις μπορούν να βελτιώσουν δόντια τα οποία:

Οι όψεις πορσελάνης κατασκευάζονται στο οδοντοτεχνικό εργαστήριο, οπότε χρειάζεστε μία δεύτερη επίσκεψη στο ιατρείο, για την τοποθέτησή τους.

Στεφάνες

Αλλιώς αποκαλούνται και κορώνες ή θήκες. Καλύπτουν πλήρως ένα δόντι αποκαθιστώντας το με ένα με κανονικό σχήμα και εμφάνιση.

Οι στεφάνες μπορεί να είναι από μέταλλο, μέταλλο και πορσελάνη (μεταλλοκεραμικές) ρητίνη ή κεραμικά υλικά (ζιρκόνιο)

Μπορεί να χρειαστείτε στεφάνη για να:

Η Οδοντίατρος προετοιμάζει το δόντι πριν τη στεφάνη, παίρνει αποτύπωμα, παρέχει προσωρινή στεφάνη και σε μετέπειτα συνεδρίες τοποθετεί την τελική στεφάνη.

Γέφυρες

Χρησιμοποιούνται για να αποκαταστήσουν ελλείποντα δόντια με τεχνητά. Μπορεί να είναι κατασκευασμένες από χρυσό , κράματα, πορσελάνη  ή  συνδυασμό αυτών.

Η Οδοντίατρος προετοιμάζει τα δόντια στηρίγματα για να υποδεχθούν τις στεφάνες οι οποίες ενώνονται μεταξύ τους με ένα γεφύρωμα που αποκαθιστά το κενό. Έτσι δημιουργείται η γέφυρα η οποία συγκολλάται στα τροχισμένα δόντια.

Πολυχώρος Ιδιωτικών
Ιατρείων Ανατ. Θεσσαλονίκης