Πολυιατρείο στην Ανατολική Θεσσαλονίκη
Πολυχώρος Ιατρείων
Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Προηγμένη Ογκοπλαστική Χειρουργική Μαστού – Μαστοπλαστική

Κοκκώνης Δημήτριος

Κοκκώνης Δημήτριος

Μαστολόγος – Χειρούργος

ΠΡΟΦΙΛ ΙΑΤΡΟΥ

ΜαστοπλαστικήΗ μαστοπλαστική, συνδυάζει την ογκεκτομή (αφαίρεση τμήματος του μαστού μαζί με τον όγκο) με τεχνικές μείωσης του μαστού. Το αποτέλεσμα είναι ένας μαστός μικρότερος, ανορθωμένος και με καλύτερο σχήμα. Αυτό σημαίνει ότι ο καρκίνος μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί με ένα ευρύ κυκλοτερές τμήμα υγιούς ιστού, ώστε να εξασφαλίσουμε μεγαλύτερες πιθανότητες πλήρους αφαίρεσης του όγκου. Η θηλή και η θηλαία άλως διατηρούνται ακέραιες και το εναπομείναν τμήμα του μαστού (μετά την ογκεκτομή) επανατοποθετείται με τρόπο που να δώσει στο μαστό το νέο του σχήμα (reshaping). Οι μετεγχειρητικές ουλές μοιάζουν συνήθως  με ανεστραμμένο “T”.

Η θηλή μετακινείται σε μία νέα θέση (πιο ψηλά), που να ταιριάζει στο νέο-δημιουργηθέν μαστό. Ο χειρουργός μαστού θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα μέγεθος μαστού που έχει συμφωνηθεί με την ασθενή προεγχειρητικά, αλλά το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να διαφέρει ελαφρώς, διότι είναι μια επέμβαση που γίνεται για ογκολογικούς λόγους αρχικά, και δευτερευόντως για αισθητικούς. Ο άλλος μαστός (μη πάσχων) μπορεί να τροποποιηθεί στον ίδιο χρόνο, εάν η ασθενής το επιθυμεί, ώστε να υπάρχει συμμετρία.

Μερικές φορές, ένας λεπτός σωλήνας παροχέτευσης μπορεί να μείνει μέσα στο μαστό για 24 ώρες, ώστε να αποβάλλει το υγρό που συσσωρεύεται μετεγχειρητικά.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα;

Μετά το χειρουργείο

Όλα τα ράμματα είναι απορροφήσιμα και έτσι δεν χρειάζεται αφαίρεση αυτών. Η συνήθης νοσηλεία στην κλινική είναι 1 ημέρα. Η περίοδος ανάρρωσης είναι περίπου 2-3 εβδομάδες. Την επομένη μέρα του χειρουργείου η ασθενής νιώθει ήδη ανεξάρτητη στις κινήσεις της. Η ασθενής λαμβάνει οδηγίες να φορά ένα μαλακό, υποστηρικτικό στηθόδεσμο (sports bra) για τουλάχιστον 8 εβδομάδες. Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι διαχειρήσιμος, στις περισσότερες περιπτώσεις, με παρακεταμόλη ή και μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα από το στόμα.

Προηγμένη Ογκοπλαστική Χειρουργική Μαστού – Μαστοπλαστική Εικόνα Πριν και μετά

Πολυχώρος Ιδιωτικών
Ιατρείων Ανατ. Θεσσαλονίκης