Μηχανήματα εκγύμνασης HUR για ασφαλή ενδυνάμωση των μυών

Τα μηχανήματα εκγύμνασης HUR είναι αποτέλεσμα ερευνών του Τμήματος Βιομηχανικής Τεχνολογίας του Τεχνικού Πανεπιστήμιου του Ελσίνκι. Ο μηχανισμός τους έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με την γεωμετρία του ανθρώπινου μυοσκελετικού συστήματος. Έτσι, τα μηχανήματα HUR μεταδίδουν την δύναμη με τον ίδιο τρόπο που μεταδίδει την δύναμη το ανθρώπινο σώμα μέσω του μυοσκελετικού συστήματος, συμβάλλοντας στη σωστή και ασφαλή ενδυνάμωση και την ποιοτική αύξηση των μυών.

 

Αποτελούν σημαντικό «εργαλείο αποθεραπείας» καθώς όταν χρησιμοποιούνται από άτομα τα οποία βρίσκονται στο στάδιο της αποθεραπείας, ή γενικότερα από άτομα που πρέπει να αποφεύγουν τους τραυματισμούς όπως οι αθλητές υψηλού επιπέδου, επιτυγχάνουν το ζητούμενο αποτέλεσμα της μυΙκής ενδυνάμωσης, χωρίς τραυματισμούς.

 

Αυτό επιτυγχάνεται επειδή στα μηχανήματα εκγύμνασης HUR η αντίσταση λαμβάνεται μόνο από τον μύ που γυμνάζεται. Έτσι δεν δημιουργούνται περιττές επιβαρύνσεις σε άλλους μύες ή στις αρθρώσεις και τους τένοντες, μεγιστοποιείται το δυναμικό των μυών και ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος λανθασμένης εκγύμνασης. Αντιθέτως, με τα μηχανήματα εκγύμνασης με βάρη δημιουργείται μία ροπή από τον μηχανισμό (λόγω της δημιουργούμενης δυναμικής ενέργειας), η οποία δεν μπορεί να απορροφηθεί και κατά αυτό το τρόπο εμπεριέχει πολύ υψηλή ροπή αδράνειας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος τραυματισμού των μυών, των αρθρώσεων και των τενόντων.