ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΩΡΑΡΙΟ ΙΑΤΡΟΥ

-

Τηλ. 2310 90 80 90 - 6976 63 76 31

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΚΡΗ

Ιωάννης Ν. Μακρής

Φυσικοθεραπευτής MSc

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ

ΤΟΜΕΙΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ

Η Φυσικοθεραπεία είναι η επιστήμη που ασχολείται με την αποκατάσταση της φυσικής λειτουργίας του σώματος. Βασίζεται σε φυσικά μέσα όπως η κίνηση, ο ηλεκτρισμός, το φως, η μάλαξη και εξειδικευμένα μηχανήματα.

 

Η Φυσιοθεραπεία είναι επιστήμη που συνίσταται στην εφαρμογή θεραπευτικών πράξεων, με στόχο την απάλυνση του πόνου, τη διόρθωση ή ελαχιστοποίηση της δυσμορφίας, την αύξηση της μυϊκής ισχύος, της αντοχής και του εύρους κίνησης και τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της υγείας του πάσχοντος.

 

Η Φυσικοθεραπεία εφαρμόζεται με ασφάλεια μόνο από πτυχιούχο φυσικοθεραπευτή που αποτελεί τον πιστοποιημένο επαγγελματία υγείας και διαθέτει άριστη γνώση της φυσιολογίας, της κινησιολογίας και της εμβιομηχανικής του ανθρώπινου σώματος. Στο πλαίσιο της επιστήμης του εντάσσεται η φυσική εξέταση, η αξιολόγηση η παροχή συμβουλών στο πλαίσιο της ειδικότητάς του και η θεραπεία.

 

Ο Φυσικοθεραπευτής παραπέμπει τον ασθενή όταν απαιτείται σε ειδικό ιατρό, ή άλλον επαγγελματία υγείας.  Εφαρμόζει θεραπευτικά πρωτόκολλα σύμφωνα με τις κλινικές οδηγίες του ιατρού και αξιολογεί τα αποτελέσματα της θεραπείας ή τα αναπροσαρμόζει προς όφελος του ασθενή.

 

Η Φυσικοθεραπεία διαχειρίζεται ασθενείς με: Αθλητικές κακώσεις, οσφυαλγία – αυχεναλγία, σύνδρομα στάσης, αρθρίτιδα, αποκατάσταση κολοβωμάτων, τραυματισμούς σπονδυλικής στήλης, καρδιαγγειακής αποκατάστασης μετά από χειρουργική επέμβαση, αποκατάσταση εγκεφαλικού, διαχείριση άσθματος, αναπτυξιακά προβλήματα, νευρολογικές ασθένειες, μειωμένη κινητικότητα, ακράτεια, παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος κ.α.

 

Στο Φυσικοθεραπευτήριο του Πολύ-Ιατρείου Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ο Φυσικοθεραπευτής MSc, Γιάννης Μακρής, σας προσφέρει την ασφάλεια της γρήγορης και επιστημονικά ορθής αποκατάστασης από κάθε μυοσκελετικό ή άλλο πρόβλημα, ενώ διαθέτει πολύ σύγχρονο εξοπλισμό για μηχανική εκγύμναση.