Ο Ιατρικός Σύλλογος για τη λειτουργία των Ιατρείων σε συνθήκες πανδημίας

Ο Ιατρικός Σύλλογος για τη λειτουργία των Ιατρείων σε συνθήκες πανδημίας

Σε ανακοίνωσή του (15.3.2020) ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης απευθυνόμενος προς τους Ιατρούς – μέλη του, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και τις συστάσεις του ΠΙΣ, έχουμε χρέος να συμβάλλουμε στον περιορισμό της διάδοσης του COVID19 προσαρμόζοντας τη λειτουργία των ιδιωτικών ιατρείων και εργαστηρίων μας εξυπηρετώντας μόνο τα έκτακτα περιστατικά.

Για το σκοπό αυτό είναι αναγκαίο να περιοριστούν οι επισκέψεις στις απολύτως αναγκαίες, να τηρούμε ραντεβού ώστε να μην παραμένουν οι προσερχόμενοι στην αίθουσα αναμονής σε επαφή με άλλους, να συστήνουμε επιτακτικά την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας, να παίρνουμε σχολαστικά μέτρα αυτοπροστασίας μας και να αερίζουμε και να απολυμαίνουμε τους χώρους των ιατρείων μας.

Όσοι ασθενείς αναφέρουν ήπια συμπτώματα πιθανής λοίμωξης να παραμένουν επίσης στα σπίτια τους και να βρισκόμαστε σε στενή και διαρκή τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους, ώστε να συστήσουμε επίσκεψη σε νοσοκομείο ΜΟΝΟ σε περίπτωση επιδείνωσης.

Σε ότι αφορά τα χειρουργικά περιστατικά θα πρέπει να αναβληθούν εκείνα των οποίων η αναβολή δεν θα έχει αρνητικές συνέπειες στην υγεία των ασθενών.

Το ίδιο ισχύει για προληπτικούς εργαστηριακούς ελέγχους οι οποίοι πρέπει να αναβάλλονται.

Τέλος, ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στην διαχείριση των μικρών παιδιών καθώς πολύ συχνά μπορεί να είναι ασυμπτωματικοί φορείς».

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.