Τι είναι το Medical Exercise Therapy

Τι είναι το Medical Exercise Therapy

Ιωάννης Ν. Μακρής
Φυσικοθεραπευτής MSc

Το Medical Exercise Therapy (MET) είναι ένα σύστημα ενεργητικής αποκατάστασης βασισμένο σε περισσότερο από 30 χρόνια κλινικής εμπειρίας και έρευνας. Η προσέγγιση MET προσφέρει την πιο σύγχρονη προσέγγιση στην ενεργητική αποκατάσταση και διδάσκει στο άτομο πώς να ασκείται σωστά, αποφεύγοντας τραυματισμούς. Μέσω ενεργητικών ασκήσεων, το άτομο διδάσκεται ένα πρόγραμμα που στόχο έχει την ανακούφιση του πόνου, τη βελτίωση της ευκαμψίας και της ελαστικότητας, την αύξηση της μϋικής δύναμης και αντοχής, τη βελτίωση των καθημερινών λειτουργικών δραστηριοτήτων.

Η μέθοδος χρησιμοποιείται επίσης ως θεραπεία αθλητών και ασθενών με οξύ και χρόνιο πόνο. Η μέθοδος στηρίζεται στην προοδευτικότητα των ασκήσεων ώστε να αυξηθεί η αντοχή στα φορτία και να αποκατασταθούν η μϋική συναρμογή και η ιδιοδεκτικότητα. Το Medical Exercise Therapy παρέχει οδηγίες για τη σωστή εκτέλεση των κάθε μορφής ασκήσεων ως γνωστική συμπεριφορική προσέγγιση, έτσι ώστε να αλλάξει τη συμπεριφορά του ατόμου απέναντι στον πόνο. Το MET επίσης παρέχει τη δυνατότητα κατανόησης της προοδευτικότητας του προγράμματος εκγύμνασης για τη βελτίωση επώδυνων καταστάσεων όπως τενοντίτιδα υπερακανθίου, ισχιαλγία, επώδυνη κατ΄ ισχίον άρθρωση και επώδυνο γόνατο. Το PhysioLoft είναι εξοπλισμένο με swiss balls, ιμάντες αντίστασης Τheraband, πλατφόρμες ισορροπίας και ειδικά στρώματα, για να προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον ανάπτυξης δύναμης, ισορροπίας και αρμονίας στο σώμα.

Η μέθοδος Medical Exercise Therapy (MET) αναπτύχθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1960 από το Νορβηγό φυσικοθεραπευτή Oddvar Holten. Στις αρχές του 1990 ο Tom Arild Torstensen, επίσης φυσικοθεραπευτής, ίδρυσε το Holten Institute στο Όσλο της Νορβηγίας και ανέπτυξε περαιτέρω τη μέθοδο MET. Σήμερα το Medical Exercise Therapy είναι ένα household name σε όλες της Σκανδιναβικές χώρες, καθώς και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής.

ΙΩΑΝΝΗΣ Ν. ΜΑΚΡΗΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ –

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.